Baileys

Na cca 2 litry baileys potřebujeme: 2 kondenzovaná mléka (salka), 0,5l rumu, karamelový pudink, 0,5l mléka, 250ml smetany ke šlehání,1 balíček vanilkového cukru

Zavřené salko si dáme do hrnce a celé ho zalijeme vodou. Vaříme cca 2 hodiny na mírném ohni, aby nám uvnitř zkaramelizovalo. Necháme ho zcela vychladnout nejlépe přes noc.

Do rendlíku nalijeme mléko, ve kterém promícháme karamelový pudink a vanilkový cukr. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí pudinku. Nechám vychladnout a občas promícháme, aby se nám nedělal na povrchu škraloup.

Do mísy si vlijeme vychladlé zkaramelizované salko, šlehačku a půl litru rumu. Kdo chce baileys slabší, ubere rum a naopak.

Vše důkladně promícháme a přidáme vychladlý pudink. Promícháme metlou, nebo prošleháme do hladka šlehačem.

Nalijeme do čistých lahví a dáme do ledničky. Baileys se podává vychlazené, třeba i s kostkou ledu.