Čočkový salát
Potřebujeme: 400 g čočky, šťáva z ½ limetky, 4 lžíce olivového oleje, lžíce hustého balzamikového octa, červená cibule, 100 g balkánského sýra, sůl, pepř, hladkolistá petržel
Čočku si zalijeme studenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté slijeme a zalijeme čistou vodou tak, aby čočka byla zcela ponořená. Dáme vařit doměkka na dobu, kterou máme v návodu. Bývá to okolo 20 minut.
Scedíme.
Do čočky zamícháme citronovou šťávu, balzamikový ocet a vše dochutíme solí a pepřem. Červenou cibuli si nakrájíme na tenká půl kolečka, petržel nasekáme ne hrubší kousky a vše smícháme dohromady. Nakonec do salátu rozdrobíme balkánský sýr a vše zakápneme olejem.
Na talíři pak ještě jemně pokapeme hustým balzamikovým octem podle chuti.