Hruškový koláč

24.06.2019

Potřebujeme: 120 g polohrubé mouky, 60 g cukru krupice, ½ pytlíku kypřícího prášku, 1 vejce, ½ hrnku oleje, podle potřeby mléko, 2 čerstvé nebo sterilované hrušky, ½ kelímku zakysané smetany

Drobenka: 2 lžíce polohrubé mouky, 30 g másla, lžíce cukru, ½ lžičky skořice

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kypřící prášek, rozšlehané vejce a olej. Vše promícháme a podle potřeby přilijeme mléko. Těsto by mělo být středně husté, jako palačinkové.

Vlijeme ho do předem vymazané dortové formy. Navrch rozetřeme zakysanou smetanu a rozložíme pokrájenou hrušku.

Na drobenku si v misce smícháme kousky másla, mouku a cukr. Dochutíme skořicí a prsty promačkáme do drobků.

Připravenou drobenkou posypeme vršek koláče a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečte do zezlátnutí drobenky. Cca 30 minut, záleží na troubě.

Vytvořte si webové stránky zdarma!