Italská focaccia

Potřebujeme: 390g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 pytlíček sušeného droždí, 1 lžíce olivového oleje +na potření misky, černé olivy, čerství rozmarýn

Mouku smícháme se solí a s droždím. Do sypké směsi si uděláme důlek a vlijeme do něj 300ml vlažné vody a olej. Vše smícháme a poté prohněteme rukou do pružného těsta.

Větší misku si vymažeme olivovým olejem a těsto do ní vložíme. Zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout alespoň hodinu.

Kousek těsta roztlačíme rukama do většího kola a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Do těsta rozmístíme olivy a zapícháme snítky rozmarýnu. Potřeme olejem, a pokud máme rádi, posypeme hrubou solí.

Dáme do předehřáté trouby na 200◦C a pečeme 30 minut.