Italské jednohubky

Potřebujeme: 1 balení listového těsta, rozkvedlané vajíčko, 1 balíček mozzarelly, 1-2 rajčata, pár lístků bazalky, sůl, pepř, pikantní klobásu, rozmarýn, olivy
Listové těsto si rozválíme na co nejtenčí placku. Vezmeme si vykrajovátko ve tvaru malého kolečka a vykrajujeme tvar. Kdo nemá vykrajovátko, stejně dobře poslouží sklenička na ,,panáka".
Vykrojená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme vajíčkem a nyní můžeme dávat ingredience.
Na jedny jednohubky vyskládejte kousky rajčete, mozzarelly a nadrobno nakrájenou bazalkou posypte. Osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 minut.
Na další jednohubky dejte vždy tenké kolečko klobásy, posypte nasekaným rozmarýnem a dejte olivu. Pečte stejně jako jednohubky s rajčaty.
Tento recept je výborný k dobrému kvalitnímu vínu, ale ani pivaři tím nepohrdnou ;)