Jahodový koláč

24.06.2019

Na korpus potřebujeme: 3 vejce, hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku, hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, lžíce holandského kakaa

Na krém: 250 ml smetany ke šlehání, kelímek zakysané smetany, 150 g riccotty, 4 lžíce krupicového cukru, lžička citronové šťávy, hrst jahod nakrájených na kostičky, 2 lžičky práškové želatiny

Připravíme si korpus. Vejce si vyšleháme s cukrem do krásné pěny. Přisypeme mouku promíchanou s kypřícím práškem, kakao a přilijeme mléko a olej. Vše promícháme.

Připravenou směs vlijeme do vymazané formy/plech. Dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů na 30 minut.

Krém začneme šlehačkou, kterou si vyšleháme do husté konzistence. Přidáme zakysanou smetanu, roccottu a citronovou šťávu. Podle chuti osladíme cukrem. Můžete přidat nakrájené jahody, které chuť doladí. Nakonec si rozmícháme želatinu v 50 ml vody a zamícháme ji do krému. Takto připravený krém rozprostřete na zcela vychladlý korpus a dejte do ledničky zatuhnout.

Pak stačí koláč ozdobit jahodami podle vaší fantazie.

Dobrou chuť.

Vytvořte si webové stránky zdarma!