GRILOVANÉ KUŘE

Na marinádu potřebujeme: 2 stroužky česneku, ½ žluté cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, ½ lžičky mletého kmínu, lžička soli, lžička pepře, 2 lžíce rostlinného oleje

-1 celé střední kuře, 200ml světlého piva

Česnek a cibuli si nakrájíme na malé kousky a spolu s dalšími surovinami na marinádu rozmixujeme. Směs rozetřeme rovnoměrně na omyté kuře, i zevnitř. Necháme ho takto odpočívat v ledničce minimálně hodinu, nejlépe však přes noc.

Kuře napíchneme a zabalíme do alobalu. Takto připravené kuře dáme na oheň na 1,5-2 hodiny podle velikosti kuřete. Občas kuře otočíme, aby se nám propeklo ze všech stran. Po daném čase odstraníme alobal a potřeme kuře světlým pivem. Takto kuře opečeme dozlatova.

Kuře je hotové, pokud do stehna píchnete vidličkou a vyteče vám čistá šťáva a ne krev.