Tvarohovo borůvkový dort

01.06.2019

Korpus: 4 vejce- bílky a žloutky zvlášť, 4 lžíce cukru moučka, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 1 lžíce oleje, 1 lžíce kakaa

Náplň: 750g tvarohu, 200g rozpuštěného másla, 150g cukru, ½ hrnku borůvek + na ozdobu

Žloutky si spolu s cukrem a olejem vyšleháme do bílé pěny. Bílky si vyšleháme do husté pěny v samostatné čisté misce.

Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem. Do sypké směsi, přilijeme vyšlehané žloutky a stěrkou vmícháme, lžíci po lžíci, vyšlehaný sníh z bílků.

Těsto na korpus přelijeme do formy na dort vyloženou pečícím papírem a vymazanou máslem (stačí okraje).

Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 15-20 minut. Jestli je korpus upečený zkontrolujeme špejlí.

Než se korpus upeče, uděláme si krém.

V míse si smícháme tvaroh s rozpuštěným máslem a cukrem. Borůvky ať z mrazáku či čerstvé, dáme na minutu do mikrovlnky. Borůvky tak pustí trochu šťávy. Pak je vsypeme do tvarohu.

Krém nalijeme na zcela vychladlý korpus. Stěrkou si krém rozetřeme rovnoměrně a uhladíme ho. Ozdobíme borůvkami a případně posypeme čokoládou.

Dort necháme v chladu ztuhnout nejlépe přes noc.

Vytvořte si webové stránky zdarma!