Tvarohovo borůvkový dort

Korpus: 4 vejce- bílky a žloutky zvlášť, 4 lžíce cukru moučka, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 1 lžíce oleje, 1 lžíce kakaa
Náplň: 750g tvarohu, 200g rozpuštěného másla, 150g cukru, ½ hrnku borůvek + na ozdobu
Žloutky si spolu s cukrem a olejem vyšleháme do bílé pěny. Bílky si vyšleháme do husté pěny v samostatné čisté misce.
Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem. Do sypké směsi, přilijeme vyšlehané žloutky a stěrkou vmícháme, lžíci po lžíci, vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto na korpus přelijeme do formy na dort vyloženou pečícím papírem a vymazanou máslem (stačí okraje).
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 15-20 minut. Jestli je korpus upečený zkontrolujeme špejlí.
Než se korpus upeče, uděláme si krém.
V míse si smícháme tvaroh s rozpuštěným máslem a cukrem. Borůvky ať z mrazáku či čerstvé, dáme na minutu do mikrovlnky. Borůvky tak pustí trochu šťávy. Pak je vsypeme do tvarohu.
Krém nalijeme na zcela vychladlý korpus. Stěrkou si krém rozetřeme rovnoměrně a uhladíme ho. Ozdobíme borůvkami a případně posypeme čokoládou.
Dort necháme v chladu ztuhnout nejlépe přes noc.