Koláč s vejcem a špenátem
Potřebujeme: balení listového těsta (já kupuji již rozválené), 100g parmské šunky, 2 lžíce rajčatového protlaku, hrst spařeného špenátu (používám i mražený listový, který si nechám rozmrznout), hoblinky parmazánu, sůl, pepř, 4 vejce, lžíce olivového oleje
Rozválené listové těsto si potřeme rajčatovým protlakem. Osolíme, opepříme.
Rozprostřeme šunku, parmazán a špenát, který si ještě osolíme a opepříme. Kdo má rád, může do špenátu přidat rozmělněný česnek.
Takto dáme péct do rozpálené trouby na 180 stupňů na cca 20 minut.
5 minut před koncem pečení na koláč rozklepneme jednotlivá vejce. Teď je důležité jak je máte rádi, jestli chcete mít tekutý žloutek, nechtě v troubě 3 minuty. Pokud nechcete, aby vám vejce vyteklo, nechte déle. Stačí s plechem zamlet a uvidíte jestli se vám žloutek hýbe nebo ne.
Po vyndání z trouby, vejce osolte a nakonec celý koláč zakápněte olivovým olejem.