Králičí roláda s ořechovou krustou

24.03.2018

Na 2 porce potřebujeme: králičí maso, 60g ricotty, sušená rajčata, petržel, 2 lžíce namletých vlašských ořechů, vejce, sůl, pepř, lžíce oleje, 1 balení mraženého špenátu, 2 stroužky česneku

Já na roládu použila maso ze hřbetu, které jsem si vykostila. Rukou si plátky lehce naklepeme. Osolíme, opepříme. Rozetřeme ricottu, naskládáme sušená rajčata a rozprostřeme petržel. Dávejte suroviny vedle sebe do řady, udělá vám to potom pěknou mozaiku.

Maso si opatrně zabalíme a převážeme několikrát nití nebo provázkem. Takto připravené maso si na pánvičce na oleji ze všech stran opečeme. Až z masa začne vytékat šťáva, je načase sundat z ohně. Necháme ho odpočinout v pekáčku, ve kterém ho budeme péct a mezi tím se vrhneme na krustu.

Na tu si v hlubokém talíři rozšleháme vejce, přidáme 2 lžíce namletých ořechů a pořádně promícháme. Osolíme, opepříme. V takto hotové směsi obalíme maso a dáme ho péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut.

Během pečení si dáme do rendlíku špenát, který necháme rozehřát. Prolisujeme do něj stroužky česneku. Dochutíme solí a pepřem.

K roládě se špenátem jsem zvolila opečené brambory, ale jistě se k pokrmu hodí i bramborový knedlík nebo placky.