Dančí roláda s chřestem

02.06.2019

Potřebujeme: 300g masa z daňka, chřest, 150g slaniny, jarní cibulka, 2 stroužky česneku, 50ml bílého vína, sůl, pepř, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce hl. mouky, 5 větších mrkví

Na prkýnko si rozložíme dančí maso. Pokud je potřeba, maso naklepeme. Osolíme, opepříme. Poklademe tenkými plátky slaniny, očištěným chřestem a pokrájenou jarní cibulkou. Takto naplněné maso stočíme do rolády a upevníme nití.

Připraveného daňka dáme do pekáčku, do kterého nalijeme 50ml vody, víno a prolisovaný česnek.

Mrkev si očistíme a nakrájíme na kolečka. 5 koleček dáme k daňkovi a dáme péct na 180 stupňů na 45 minut. Zbytek mrkve zalijeme vodou a dáme vařit do změknutí mrkve.

Když je maso hotové, vyndáme z trouby a necháme na talířku odpočinout. Šťávu, která vznikla pečením, zaprášíme moukou, dochutíme sójovou omáčkou a mrkve v ní rozmixujeme.

Šťávu dáme na 5 minut do trouby zhoustnout.

Mrkev, kterou jsme si uvařili scedíme a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Osolíme a opepříme.

Daňka servírujeme nakrájeného na kolečka s mrkvovým pyré.