Kulajda

25.06.2019

Na 4 porce potřebujeme: hrst čerstvých hříbků, ½ lžičky kmínu, lžíce másla, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 4 větší brambory, 1 balení zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl, čerství kopr, ocet podle chuti, 2 vejce

Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Máslo rozehřejte v polévkovém hrnci a pak na něm houby 5 minut opékejte, posypejte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody. Přidejte nové koření, celý pepř, bobkový list a vařte zhruba 20 minut.

Smetanu vyklopte do mističky a rozmíchejte v ní mouku, pak ji vmíchejte do polévky a krátce zahřejte. Podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte nasekaný kopr. Nakonec do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen 3-4 minuty projít varem, potom ji stáhněte z ohně a nechte vejce dojít. 

Vytvořte si webové stránky zdarma!