Kuře na paprice

24.03.2020

Potřebujeme: 1 skelet z kuřete + 1 kuřecí stehno (může být i jiná část z kuřete), 1 cibule, 3 lžičky sladké papriky, 200ml smetany, bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, pepř, 3 lžíce hladké mouky, olej

Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přisypeme sladkou papriku a ihned zalijeme 1l vařící vody. Přidáme koření a kuře, podle potřeby přilijeme vodu, tak aby bylo ponořené.

Vaříme 45 minut, než nám maso pěkně změkne. Omáčku přecedíme a vrátíme na sporák, zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně.

Z kuřete si obereme maso a vrátíme k omáčce, chvilku prohřejeme a můžeme podávat. My máme k omáčce rádi těstoviny, ale dá se jíst takřka se vším ;)

Vytvořte si webové stránky zdarma!