Kuřecí kousky

Na 6 stehen potřebujeme: 2 lžíce tekutého medu, stroužek česneku, lžička kurkumy, lžíce oleje, 6 horních stehen, sůl, pepř, koriandr

V misce si smícháme med, prolisovaný česnek, kurkumu a olej. Stehna si nasolíme, opepříme a dáme do misky s marinádou. Ze všech stran je ,,opatláme" směsí.

Takto necháme nejlépe přes noc v chladničce.

Stehna i šťávu, kterou pustily si před grilováním dáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, 35 minut. Lépe se vám propečou a nebudou se na grilu dělat dlouho. Takto si stehna můžete připravit i den dopředu. Pokud vám trochu maso chytne tmavou barvu, je to použitým medem, ne spálením.

Předpečená stehna už jen stačí na 10 minut dát na rozpálený gril a nechat opéct z obou stran. Servírujeme posypané nasekaným koriandrem nebo hladkolistou petrželkou a přelité zbylou šťávou z pekáčku, kterou můžeme naředit trochou převařené vody.

Podávejte se zakysanou smetanou a zeleninou.