Lasagne

24.03.2020

Potřebujeme: 1 cibule, 500g mletého masa, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička provensálského koření, 2 lžičky sušené bazalky, 70g protlaku, plechovka krájených rajčat, 2 lžičky cukru, bobkový list, 60g hladké mouky, 100g másla, 0,75 l mléka, ½ muškátového oříšku, 3 lžíce olivového oleje, těstoviny lasagne 1 balení, 200g nastrouhaného sýru podle chuti (parmazán, gouda, mozzarella,..)

Nejprve si připravíme bešamel. Rozehřejeme 100g másla v hrnci a postupně nasypeme hladkou mouku. Průběžně mícháme, až se vše spojí. Poté přilijeme mléko a na mírném ohni mícháme. Přidáme špetku soli, pepře a muškátový oříšek. Bešamel by měl být tekutý, ne hustý.

Maso: Na pánvičku nalijeme olivový olej, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Stačí zesklovatět. Vhodíme bobkový list a necháme minutku rozvonět. Přidáme maso a osmažíme ho. Prolisujeme do masa stroužky česneku a nasypeme sušené bylinky. Dále vložíme rajčata a rajčatový protlak, osolíme, opepříme a přidáme 2 lžičky cukru. Bobkový list vyndáme a celou směs rozmixujeme na menší kousky.

Na dno zapékací mísy nalijeme trochu šťávy s masem, dále poskládáme na celou plochu mísy čerstvé těstoviny na lasagne. Na pláty položíme opět maso se šťávou, polijeme bešamelem a navrch nasypeme sýr. Znovu maso se šťávou, těstoviny, bešamel a sýr. Tento postup opakujeme, až na vrchol mísy. Lasagne končí sýrem na povrchu.

Mísu vložíme do trouby na 180 stupňů a necháme zapéct cca 30-40 minut.

Vytvořte si webové stránky zdarma!