Levandulová bábovka

25.06.2019

Potřebujeme: 200g změklého másla, 160g krupicového cukru, 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť), 250g polotučného tvarohu, 170g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, ½ balíčku kypřícího prášku, 1 balíček vanilkového cukru, ½ lžičky modrých lístků levandule (stačí trocha, aby nebyla bábovka převoněná)

Máslo utřeme s cukrem, pomalu přimícháváme i žloutky a tvaroh. V jiné míse smícháme obě mouky, kypřící prášek a vanilkový cukr. Připravenou směs smícháme s mokrými surovinami. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a pomalu ho vmícháváme ke všem surovinám. Poslední surovinou, která zbývá je levandule. Tu dáváme s rozvahou, je velmi aromatická a pokud ji dáme hodně, bábovka nebude dobrá.

Směs nalijeme do formy předem vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, 1 hodinu. Doba pečení se může lišit, proto bábovku kontrolujeme.

Vytvořte si webové stránky zdarma!