Medový hřbet

28.07.2019

Na jeden srnčí hřbet: 130g hladké a polohrubé mouky v poměru 1:1, ½ pytlíčku kypřícího prášku, 75g krupicového cukru, 60g tekutějšího medu, 78g rozpuštěného másla, 2 vejce, ½ kelímku (90g) zakysané smetany

Poleva: ½ tabulky hořké čokolády, lžíce másla

Troubu si předehřejeme na 180°C. Všechny mokré suroviny smícháme a to med, máslo, vejce a zakysanou smetanu. Poté přidáme sypké suroviny. Mouku, kypřící prášek, cukr. Vše společně promícháme.

Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (já použila srnčí hřbet, pokud budete dávat do bábovkové formy, je potřeba zdvojnásobit množství použitých surovin).

Dáme péct na 30-45 minut do vyhřáté trouby. Každá trouba peče jinak, proto vyzkoušejte těsto špejlí, pokud se vám na ni nezachytí žádné těsto a zůstane čistá, je hotovo.

Čokoládu spolu s máslem si rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme na vychladlé upečené těsto a posypeme například oříšky, kokosem, nebo nějakým ovocem, které zrovna máte.

Vytvořte si webové stránky zdarma!