Mrkvová buchta

01.09.2020

Na buchtu potřebujeme: 380 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, špetka soli, 400 g krupicového cukru, lžička mleté skořice, ½ strouhaného muškátového oříšku, 240ml slunečnicového oleje, 3 vejce, 180 g zakysané smetany, 600 g najemno nastrouhané mrkve

Sypké ingredience, mouku, kypřící prášek, cukr a koření společně zamícháme ve větší misce. V hrnečku si rozkvedláme vidličkou vejce a vlijeme je do důlku v sypké směsi. Přilijeme olej a zakysanou smetanu. Vše společně promícháme a nakonec přimícháme nastrouhanou mrkev.

Vymažeme si plech máslem a vysypeme moukou, nebo použijeme pečící papír.

Těsto do připravené pečící nádoby přelijeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 1 hodinu a 15 minut, podle potřeby a trouby. Těsto před vyndáním z trouby zkontrolujeme špejlí, zda nelepí.

Buchtu necháme vychladnout. Podávat můžete pomazané zakysanou smetanou, nebo rozmíchaným mascarpone s cukrem. 

Vytvořte si webové stránky zdarma!