Nachos s mletým masem

Na 4 porce potřebujete: 1 stroužek česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky mletého chilli, 1 lžíce mleté papriky, 500g mletého masa, 70ml rajského protlaku, ½ plechovky sterilovaných bílých fazolí v tomatové omáčce, 4 tortilly, 1 rajče, 1 jarní cibulka, 200g strouhaného sýru (nejlépe čedaru), čerstvá petrželka k podávání

V pánvi si rozpalte olej a orestujte na něm na plátky nakrájený česnek. Přisypte chilli a papriku, nechte rozvonět a přidejte maso. Zprudka jej opékejte, aby se zatáhlo, a vařečkou rozdělte větší kusy. Zalijte rajčatovým protlakem, 50ml vody a nechte 10 minut vařit, pak přidejte fazole a ještě chvilku povařte, aby se vše prohřálo.

Gril v troubě si rozehřejte na maximum. Hotovou směs z mletého masa rozložte do zapékací misky, tortilly si rozřežte na osminky a zapíchejte do masa. Posypte nastrouhaným sýrem a vložte pod gril na 2-3 minuty, aby se sýr roztavil a tortilly zezlátly.

Hotové nachos podávejte posypané nakrájeným rajčetem, cibulkou a petrželkou.