Ostrá indická polévka

Na 4 porce potřebujeme: 1 lžíce řepkového oleje, 2 cibule (nasekané na jemno), 4 stroužky česneku (prolisované), 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, 1 plechovka krájených rajčat, 2 plechovky červených fazolí, 1-2 zelené chilli papričky (nasekané na jemno), 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička čerstvého koriandru+ na ozdobu, ¼ lžičky kurkumy, ¼ lžičky mleté skořice, sůl, zakysaná smetana a pita chleba k podávání 

 
Olej rozpálíme ve větším hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 7 minut, aby cibule zezlátla a změkla. Přidáme česnek, zázvor, chilli papričky, kmín, nasekaný koriandr, skořici a kurkumu a opékáme asi 2 minuty. Poté přidáme krájená rajčata a fazole, dolijeme vodou do podoby husté polévky. Přivedeme k varu, snížíme plamen a 10 minut vaříme, aby obsah zhoustl. Podle chuti ji osolíme a podáváme se zakysanou smetanou, koriandrem a například pita chlebem.