Paniny s limetkovým kuřecím masem

Na 4 porce potřebujeme: 4 bagetky, 2 kuřecí prsa, 1 limetka, stroužek česneku, 4 zralá rajčata, 2 balíčky mozzarelly, 100g bazalkové goudy, hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř, máslo, olivový olej

Na plech vyložený pečícím papírem, vyskládáme kuřecí prsa. Ty osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a šťávou z limetky. Se šťávou nešetřete. Stroužek česneku si prolisujeme a vmasírujeme také do masa.

Takto připravená prsa vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut. Když jsou hotová, pomocí dvou vidliček maso roztrháme na kousky.

Bagetky si podélně rozkrojíme. Jednu stranu namažeme lehce máslem a rozprostřeme na ni na plátky nakrájená rajčata, mozzarellu a lístky bazalky. Navrch rozložíme námi upečené kuřecí maso a nakonec posypeme nastrouhanou bazalkovou goudou. Přiklopíme druhou půlkou bagetky a dáme zapéct do kontaktního grilu.