Polévka z červené řepy

28.07.2019

Na 4 porce budeme potřebovat : 3 větší uvařené červené řepy, 2 brambory, řepkový olej, 1l zeleninového vývaru, 1 stroužek česneku, zakysaná smetana, nasekané pistácie na ozdobu, sůl, pepř

V hrnci si rozpálíme lžíci oleje. Na něm osmahneme česnek nakrájený na kolečka. Pozor, at´ se česnek nespálí. Přihodíme nakrájenou červenou řepu a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí brambor. Polévku osolíme, opepříme.

Když je zelenina měkká, přijde na řadu mixování. Snažte se polévku rozmixovat co nejvíce, do krémové konzistence.

Při podávání posypeme polévku pistáciemi, nebo můžete využít třeba opražená semínka. Chuť doladí i malá lžička zakysané smetany, kterou polévku taky můžete ozdobit.


Vytvořte si webové stránky zdarma!