Salát Niçoise

24.03.2020

Na 4 porce potřebujeme: 4 vejce uvařená natvrdo, sůl, 200 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených), 3 středně velká rajčata, rozkrájená na čtvrtiny, 100 g tuňáka ve vlastní šťávě, 60 g vypeckovaných černých oliv, velká hrst nasekané čerstvé petrželky, 500 g malých nových brambor (uvařených a rozpůlených), 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pokud použijete čerstvé fazolky, odřízněte stopky a odstraňte vlákna. Fazolky vhoďte do vroucí vody a krátce je povařte doměkka; měly by stačit zhruba čtyři minuty. Pak fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou.
Ve velké misce promíchejte rajčata, vejce nakrájená na čtvrtky, tuňáka, olivy, petrželku a brambory. Na závěr přisypte fazolky a těsně před podáváním salát přelijte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.

Vytvořte si webové stránky zdarma!