Salát s mladým hráškem

20.07.2019

Potřebujeme: 300g mladých brambor, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžička bílého vinného octa, 1 lžička rostlinného oleje, pepř, sůl, hrst mladého hrášku v luskách, lžíce másla, pepř, sůl, 6 křepelčích vajíček, pažitka na dochucení


Brambory si v celku a ve slupce uvaříme do měkka. Po zchladnutí, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

I křepelčí vajíčka si uvaříme. Stačí je dát do vařící se vody a nechat je povařit 4 minuty. Pak je prudce zchladíme v ledové vodě, aby se dobře loupala.

V misce si smícháme smetanu, ocet a olej. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou.

Celé lusky si na troše másla orestujeme. Stačí 3 minutky, pak vypněte oheň a nechte na pánvičce lehce zchladnout.

Brambory, dresing a hrášek si v misce smícháme. Navrch dáme křepelčí vajíčka. Nakonec vajíčka opepříme a osolíme.  

Vytvořte si webové stránky zdarma!