Salát z dýně a luštěnin

Na 3 porce potřebujeme: ½ hrnku pohanky, ½ hrnku čočky, menší dýně hokajdo, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, lžička sušeného chilli, 2 lžíce medu, šťáva z ½ citronu, 1 lžička sójové omáčky, hrst vlašských oříšků, hrst mandlových lupínků popř. slunečnicových semínek, hrst bazalky, sůl, pepř

Pohanku a čočku uvařte podle návodu a dejte do mísy, kde budete vše míchat. Dýni si očistěte od semínek a nakrájejte na Vám sympatické tvary a velikosti. (Doporučuji silné 1 cm až 2,5 cm max.) Plech vymažte lžící oleje a vložte dýni, kterou osolte, opepřete, přisypte chilli a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C. Po 15 minutách pečení vmíchejte ještě prolisované stroužky česneku a dejte dopéct. Dýni stačí péct 20-25 minut. Poté vmíchejte k uvařeným luštěninám.

Přidejte med, citron, zbytek olivového oleje, sójovou omáčku a na sucho opražené oříšky. Před podáváním vmíchejte nasekanou bazalku.