Salát z pečené řepy

20.10.2019

Na 2 porce potřebujeme: 4 červené řepy, 2 stroužky česneku, lžíce medu, lžíce balzamica, sůl, pepř, olivový olej, 3 plátky anglické slaniny, hrst žampionů, rukola na dochucení a ozdobu

Neoloupanou řepu si uvaříme v celku ve vodě. Trvá to asi hodinu, podle kvality řepy, stačí do řepy píchnout nožem a uvidíte, jestli je už měkká. (Tento proces je dobrý si udělat pár hodin předem). Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, opepříme, osolíme. Ochutíme balsamicem a dáme do předehřáté trouby na 10 minut na 180 stupňů. 2 minuty před koncem pečení přimícháme med a prolisujeme česnek.

Na pánvičce si osmahněte dokřupava plátky slaniny. Není potřeba přidávat žádný tuk.

Vyškvařené plátky slaniny si dáme stranou a na pánvičce, kde se nám smažila, vsypeme na plátky nakrájené a očištěné žampiony. Ty osolíme, opepříme a restujeme 5 minut.

Ve velké míse smícháme žampiony a řepu. Navrch nalámeme vysmahnutou slaninu. Podle chuti přidáme rukolu. Vše nakonec zakápneme olivovým olejem.

Vytvořte si webové stránky zdarma!