Segedínský guláš

28.07.2019

Potřebujeme: 2 lžíce sádla, 3 větší cibule, 1kg vepřové plece, 2 lžíce mleté sladké papriky, sůl, pepř, cukr na dochucení, 500g kysaného zelí Na jíšku: 2 lžíce sádla, 100g hladké mouky
Sádlo rozehřejeme v tlustostěnném hrnci, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme ji, aby pěkně zezlátla. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a ze všech stran opečeme.Vmícháme mletou papriku a orestujeme, přidáme pepř, sůl a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené.Přidáme kysané zelí i s lákem a vaříme 30 minut doměkka.Guláš zahustíme jíškou ze 2 lžíc sádla a mouky, aby byl středně hustý. Dochutíme solí, pepřem a popřípadě trochou cukru.Podáváme s houskovým knedlíkem. 

Vytvořte si webové stránky zdarma!