Těstoviny s krevetami

Potřebujeme: 200g těstovin fettuccine, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, polévková lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 citrón, 250g oloupaných a očištěných krevet, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce smetany, rukola na ozdobu

Oloupané a očištěné krevety naložíme přes noc do olivového oleje a zakápneme šťávou z citrónu.

Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny podle návodu.

Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět. Zhruba po dvou minutách přidáme papriku nakrájenou na kostičky a zasypeme citronovou kůrou z 1 citrónu a nastrouhaným zázvorem. Vše promícháme a smažíme zhruba 7-8 min.

Přidáme marinované krevety, ty smažíme z obou stran 4-5 minut (záleží na velikosti krevet). Osolíme, opepříme.

Několik krevet si vyndáme na pozdější ozdobu.

Směs na pánvičce zakápneme smetanou a vmícháme uvařené těstoviny. Necháme chvilku vystydnout (těstoviny dostanou lepší tvar k servírování).

Až bude pokrm na talíři můžeme dozdobit rukolou.