Thajská kuřecí polévka

20.07.2019

Na 4 porce potřebujeme: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule (nakrájená najemno), 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky), 1 l silného kuřecího vývaru, 1-2 kuřecí prsa (nakrájené na kousky), hrst nakrájených žampionů, 3 cm oloupaného zázvoru (nakrájeného na tenká kolečka), 1 chilli paprička (nasekaná na kousky), 1 plechovka kokosového mléka, 1 limetka, sůl V hrnci rozpálíme olej a na něm 5 minut opékáme cibuli, přidáme česnek a asi po minutě i kuřecí maso. Necháme ho zprudka opéct a zatáhnout, nemělo by se dusit. Teprve pak přidáme žampiony, krátce je opečeme a vše zalijeme vývarem, přidáme zázvor a chilli papričku a vaříme 25 minut. Přilijeme kokosové mléko. Zahřejeme a dochutíme šťávou z limetky a solí.

Vytvořte si webové stránky zdarma!