Tiramisu

17.10.2019

Na 6 porcí potřebujeme: 200ml silného espressa(postačí i rozpustná káva), 50ml amaretta, 2 žloutky, 500g mascarpone, 50g krupicového cukru, 100ml smetany ke šlehání, balení dlouhých cukrářských piškotů, kakao 

 
Ve větší misce smícháme hotové espresso s amarettem. Žloutky s cukrem smícháme v ohnivzdorné misce a šleháme ve vodní lázni. Když směs zesvětlá a zhoustne, je hotovo. Sundáme misku z vodní lázně, a pokud není skleněná, zchladíme ji, ať se žloutky nepřehřívají.Rozmícháme mascarpone a pomali přimícháváme žloutkovou směs. Pečlivě vyšleháme, aby se hmota spojila.Šlehačku vyšleháme a přidáme k mascarpone se žloutky.Cukrářské piškoty máčíme v kávě s amaretem a skládáme vedle sebe do hranaté mističky. Až zaplníme dno, navrstvíme rovnoměrně polovinu krému, poté znovu namočené piškoty a znovu krém. Celý dezert zasypeme přes sítko kakaem a dáme vychladit do lednice. 

Vytvořte si webové stránky zdarma!