Trhané vepřové maso

Na maso potřebujeme: 1kg vepřové krkovice, 2 lžičky soli, 2 lžičky mleté papriky, lžička třtinového cukru, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku

Na omáčku: 2 stroužky česneku, lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 2 lžičky protlaku/ kečupu, sůl, pepř, 2 lžíce hladká mouka na zahuštění

Přísady na maso smícháme a maso ve směsi ze všech stran obalíme. Nejlépe jeden den necháme marinovat.

Maso podlijeme 150ml vody a dáme péct na 100- 130 stupňů na 3-4 hodiny, dokud maso nezměkne.Po upečení maso vyndáme a 2 vidličkami natrháme na kusy. Zbylou šťávu na sporáku smícháme se všemi ingrediencemi na omáčku a necháme prohřát a zhoustnout.

Podáváme buď s čerstvým chlebem anebo jako já v domácích hamburgerových houskách s nakládanou okurkou a kyselím zelím, pokapané hotovou omáčkou.