Tvarohové knedlíčky

Potřebujeme: 100g spařeného listového špenátu, 100g jemného tvarohu, 100g ricotty, 2 vejce, 50g goudy, stroužek česneku, 50g polohrubé mouky + na obalování, lžíce pažitky, sůl, pepř, máslo na smažení, zelenina jako příloha

Nasekáme si spařený špenát na menší kousky. Přidáme tvaroh, ricottu, vejce, prolisovaný česnek, na jemno nastrouhaný sýr a pažitku. Ochutíme solí a pepřem. Vše promícháme a pomalu vmícháváme polohrubou mouku dokud nám nevznikne pevné těsto.

Z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalujeme v mouce.

Takto vytvořené knedlíčky smažíme na másle dozlatova.

Já knedlíčky podávala na zeleninovém salátku z pečené papriky, rajčat, bazalky a lístků červené řepy. To vše jsem lehce zakápla bílým vinným octem.