Valentýnské cupcakes

06.02.2019

Na 16 cupcaků potřebujeme: 140ml bílého jogurtu, 100g másla (rozpuštěného), 4 vejce, 200g krupicového cukru, 360g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, špetka soli, 240g najemno nastrouhané mrkve , 1 lžička mleté skořice, 1 lžička citronové kůry, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

na krém: 250g mascarpone, 1-2lžíce smetany ke šlehání, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička potravinářského barviva (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Nejprve smícháme suché ingredience: prosátou mouku, cukr, kypřící prášek, sůl a všechno koření. Promícháme.

V druhé míse našleháme jogurt, rozpuštěné zchladlé máslo a vejce. Přisypeme suché ingredience a promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev. Je-li mrkev sušší, přidejte lžíci jogurtu.

Těsto rozdělíme do papírových formiček vyložených ve formě na muffiny a pečeme, až nám dortíky vyběhnou a zezlátnou. Trvá to asi 20 minut.

Během pečení si připravte krém. Mascarpone prošlehejte s cukrem a dochuťte citronovou kůrou a šťávou. Můžeme přidat potravinářské barvivo, aby nám to polevu hezky zbarvilo. Krémem zdobíme vychladlé muffiny. 

Vytvořte si webové stránky zdarma!