VEPŘOVÉ KOLENO

02.06.2019

Potřebujeme: 1 vepřové koleno s kůží, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 3 stroužky česneku

Kůži si nařežeme na takovou mřížku, maso pořádně osolíme a opepříme.V misce si smícháme hořčici a prolisujeme do ní česnek. Tu to směs rukama vetřeme do masa.

Koleno dáme do pekáčku a podlijeme vodou.Dáme do trouby na 130◦C na 2,5 hodiny. Občas kontrolujeme, pokud se voda vypaří, přilijeme. Výpekem maso občas polijeme.

Na další 1,5 hodinu zvýšíme teplotu na 180◦C.

U nás se koleno podávalo, jak jinak než na prkýnku a postupně jsme si odřezávali maso. S chlebem venku na chatě, je tohle jídlo prostě dokonalost! A když k tomu přikusujete nějakou tu nakládačku, tak tím určitě nic nezkazíte.

Vytvořte si webové stránky zdarma!