Zeleninová polévka

17.10.2019

Potřebujeme: 1 lžíce másla, 2 mrkve, 1 kořen petržele, ½ celeru, ½ brokolice, chřest (tolik kolik máme), 2 lžíce hladké mouky, jarní cibulku na dochucení a ozdobu, 1 vejce (rozšlehané), 1 a ½ zeleninového vývaru, sůl, pepř

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Očistíme si a na malé růžičky rozebereme brokolici, kterou dáme k restované zelenině.

Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, aby zelenina byla ponořená. Přidáme, pokud máme nakrájený chřest. Necháme vařit do změknutí zeleniny. Polévku asi po 20 minutách rozmixujeme ponorným mixérem tak, aby zůstali v polévce kousky. Dáme zpět na oheň a rozmícháme rozšlehané vejce. Osolíme, opepříme.

Polévku ozdobíme jarní cibulkou.

Vytvořte si webové stránky zdarma!